Novinka elektrokoloběžky Segway-Ninebot

Segway-Ninebot

Jak vznikla firma Segway-Ninebot ? Kde probíhá výroba a jaká je historie této světoznáme firmy se dočtete niže.

Jak to vše začalo

Jednoho dne spatřil vynálezce Segwaye Dean Kamen mladého muže, který se na vozíku snaží vyjet na chodník. Uvědomil si, že problém není v neefektivním řešení vozíku, ale v tom, že je svět stavěn pro ty, kteří mohou ovládat balanci. Následně se svým týmem stvořili Independence IBOT™ Mobility System, zařízení, které umí kontrolovat stabilitu a umožňuje uživatelům vyjíždět schody a čelit nečekaným překážkám v terénu. Poté objevil velký potenciál v tomto typu transportéru i pro lidi s plnou mobilitou.

Naše inspirace pro jméno Segway prochází ze slova “seque”, které je definováno jako plynulý přechod z jednoho stavu do druhého. Segway transformuje člověka do motorizovaného chodce se schopností jít dál, rychleji a více odnést.
 

Jak funguje dynamická stabilizace 

 Pokud se postavíte a nahnete se vpřed, tak nepřepadnete. Váš mozek ví, že jste mimo rovnováhu díky tekutině ve vašem vnitřním uchu a dá pokyn nohám vykročit vpřed a zastavit pád.

Segway se chová velmi podobně s tím rozdílem, že místo nohou používá kola, místo svalů motory, místo mozku řadu mikroprocesorů a sofistikovaných senzorů a místo vnitřního ucha baterii gyroskopů. Stejně jako váš mozek Segway ví, kdy se vychylujete z rovnováhy. Aby udržel rovnováhu, vysílá stovky pokynů do kol, které stejně jako vaše nohy vykročí vpřed.

Příběh Ninebot

 Ninebot je soukromá společnost s centrálním ústředím v Pekingu v Číně. V roce 2015 se Ninebot strategicky spojil se společností Segway sídlící v Bedfordu ve Spojených státech amerických. Obě společnost tak spojili síly ve výzkumu a vývoji, designu, výrobě a distribuci osobních transportérů pro krátké vzdálenosti. Obě společnosti mají nyní centrální sídla pro jednotlivé kontinenty v USA, Holandsku a Pekingu, s výrobními centry v USA a v Číně.

Segway a Ninebot se společně soustředí na hladké spojení robotizované osobní přepravy s propojením na chytré telefony a rozvoji již funkčního konceptu hlasového ovládání, rozpoznávání obličeje a osob. Tedy vysoce interaktivních a chytrých produktů usnadňujících život.